Gastronomia

Mała gastronomia, dobry zysk
Gastronomia
z kraju | 19.08.2015

Mała gastronomia, dobry zysk

Mariusz Kimborowicz wraz z żoną od roku są franczyzobiorcami New York Hot Dog. Interes idzie na tyle dobrze, że zdecydowali się otworzyć...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
A.Blikle wychodzi poza stolicę
Gastronomia
z kraju | 17.08.2015

A.Blikle wychodzi poza stolicę

Najsłynniejsze polskie cukiernie odbudowują sieć franczyzową. Do tej pory marka kojarzona była głównie z Warszawą, teraz chce wyruszyć w...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Bar na kółkach
Gastronomia
z kraju | 12.08.2015

Bar na kółkach

Food trucki i moda na uliczne jedzenie, to dzisiaj już styl życia, a nie tylko sposób na biznes. Mają swoich fanów, zloty, festiwale.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Franczyza z bonusem
Gastronomia
z kraju | 10.08.2015

Franczyza z bonusem

Restauracja, a na dokładkę skuter – takim pakietem zachęca nowych franczyzobiorców Pizza Dominium.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Stopiątka z rabatem
Gastronomia
z kraju | 06.08.2015

Stopiątka z rabatem

Wkrótce ruszy dwudziesta Pizzeria Stopiątka. Do końca września nowi franczyzobiorcy mogą zaoszczędzić 5 tys. zł.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Apetyt na kawę i zyski
Gastronomia
z kraju | 03.08.2015

Apetyt na kawę i zyski

Polski rynek kawiarniany to łakomy kąsek. Swój kawałek kawowego tortu chcą wykroić światowi giganci i mniejsi gracze, także franczyzowi.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Firma z potrzeby sumienia
Gastronomia
mój franchising | 01.08.2015

Firma z potrzeby sumienia

Piotr Chwieralski hołduje zdrowej żywności i angażuje się w charytatywne prace na rzecz ochrony zwierząt. Wybierając franczyzę Bioway...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Sphinx zapracowany latem
Gastronomia
z kraju | 28.07.2015

Sphinx zapracowany latem

Lokali typu casual dining przybywa. Sphinx otworzył lokale w Lublinie, Krakowie i Jastarni. Wiele zawdzięcza nowemu modelowi rozwoju.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Sekrety restauratora
Gastronomia
pytanie tygodnia | 27.07.2015

Sekrety restauratora

O tym, jak kontrolować koszty, utrzymywać jakość i przygotować się do otwarcia restauracji opowiada Małgorzata Ptasińska, kierownik ds....

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Sushi na randkę albo na lunch
Gastronomia
z kraju | 27.07.2015

Sushi na randkę albo na lunch

Franczyzodawca Koku Sushi otwiera punkty w dwóch modelach. Tradycyjne restauracje wymagają nieco innego przygotowania, niż format express.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Najedzeni na wakacje
Gastronomia
z kraju | 22.07.2015

Najedzeni na wakacje

Makarun Spaghetti and Salad zamknął półrocze trzema otwarciami. Lokale z makaronem na wynos pojawiły się Warszawie, Gdańsku i Żarach.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Pączek kontratakuje
Gastronomia
z kraju | 21.07.2015

Pączek kontratakuje

Właściciel Dunkin’ Donuts znalazł masterfranczyzobiorcę nad Wisłą. Czy tym razem marka odniesie sukces?

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Pizzeria w promocji
Gastronomia
z kraju | 14.07.2015

Pizzeria w promocji

Firma Wojtex czasowo obniża kwotę potrzebną do otwarcia pizzerii Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza. Promocja obowiązuje w lipcu i sierpniu i...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Zdominowali wybrzeże
Gastronomia
z kraju | 09.07.2015

Zdominowali wybrzeże

Pizza Dominium odrobiła lekcje przed wakacjami. Jeszcze w czerwcu uruchomiła cztery lokale nad morzem.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Szalony muzyk, zdeterminowany biznesmen
Gastronomia
mój franchising | 07.07.2015

Szalony muzyk, zdeterminowany biznesmen

Gdy Jacek Muszyński odkrył knajpę z wyśmienitymi makaronami, postanowił otworzyć taką samą. Dopiął swego, mimo że jej właściciel nie...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Prezent na powitanie
Gastronomia
z kraju | 05.07.2015

Prezent na powitanie

Inwestycja we własny biznes może się tego lata wyjątkowo opłacić. Telepizza przygotowała bowiem wakacyjną ofertę dla kandydatów na...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Nowa marka wypiera starą
Gastronomia
z kraju | 03.07.2015

Nowa marka wypiera starą

Firma Wojtex przeprowadza rebranding przejętych niedawno kawiarni Take Away. Stare szyldy znikają, zamiast nich pojawiają się nowe z logo...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Apetyt na biznes
Gastronomia
z kraju | 01.07.2015

Apetyt na biznes

Franczyzodawcy Fiero! Pizza okopali się w województwie łódzkim. Czy uda im się pojawić w nowych regionach?

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Franczyzobiorcy Olimpu chcą skopiować swój sukces
Gastronomia
z kraju | 29.06.2015

Franczyzobiorcy Olimpu chcą skopiować swój sukces

Koncept rośnie i ma pierwszych multifranczyzobiorców. Dla właściciela marki to dobra wizytówka, ale też ryzyko...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Multibiorcy idą na całość
Gastronomia
z kraju | 23.06.2015

Multibiorcy idą na całość

Mimo że posiadają już kilkanaście lodziarni Bonano, to zdecydowali się na otwarcie kolejnej, tym razem w Brukseli. Mowa o spółce trzech...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow