Gastronomia

Sfinks atakuje
Gastronomia
z kraju | 20.09.2016

Sfinks atakuje

Sfinks Polska rozpycha się na gastronomicznym rynku. Zgodnie z zapowiedziami przyspieszył z otwarciami restauracji Chłopskie Jadło. Nie...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Ucieczka z korporacji
Gastronomia
mój franchising | 17.09.2016

Ucieczka z korporacji

Gdy Ewa Ziemnicka-Brzoza urodziła bliźniaki uznała, że już czas zerwać z korporacją. Wkrótce otwiera drugi punkt sieci Makarun Spaghetti...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Pizzeria po włosku
Gastronomia
z kraju | 16.09.2016

Pizzeria po włosku

Franczyzodawca zapewnia, że pizzerie Tutti Santi zaczynają na siebie zarabiać już od drugiego miesiąca po otwarciu. Kwota inwestycji to co...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Rynek z przyszłością
Gastronomia
pytanie tygodnia | 11.09.2016

Rynek z przyszłością

Polacy coraz bardziej zwracają uwagę na jakość jedzenia. Wkrótce nasze lokale będą mogły z powodzeniem działać również w mniejszych...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Lody dadzą zarobić
Gastronomia
z kraju | 02.09.2016

Lody dadzą zarobić

Lody Bosko najpierw sprawdziły się na lokalnym rynku, teraz ruszają z franczyzą. Jak poradzą sobie z konkurencją?

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Telepizza testuje nowy koncept
Gastronomia
z kraju | 30.08.2016

Telepizza testuje nowy koncept

Franczyzodawca otwiera własne placówki w centrach handlowych. Sprawdza czy koncept biznesowy dopasowany do strefy food court jest opłacalny.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Ostra selekcja
Gastronomia
z kraju | 27.08.2016

Ostra selekcja

Franczyzodawca Zdrowej Krowy uważnie dobiera franczyzobiorców. Z tymi, którzy nie dotrzymują standardów jakości, rozwiązuje umowy.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Kawiarnia w stylu eko
Gastronomia
pytanie tygodnia | 21.08.2016

Kawiarnia w stylu eko

Moda na zdrowe żywienie dopiero się w Polsce zaczyna – mówi James Hancock, współwłaściciel kawiarnianego konceptu Organic Coffee & more.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Amerykańskie lody mają kłopoty
Gastronomia
z kraju | 19.08.2016

Amerykańskie lody mają kłopoty

Dairy Queen, amerykańska sieć franczyzowa z lodami i fast foodem, zamknęła lokale w Polsce.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Przepis na bar z chińszczyzną
Gastronomia
z kraju | 17.08.2016

Przepis na bar z chińszczyzną

Franczyzodawca China Box zapewnia, że jeśli w ciągu dwóch tygodni po otwarciu bar nie zacznie na siebie zarabiać, franczyzobiorca może...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Sfinks otwiera i zamyka
Gastronomia
z kraju | 04.08.2016

Sfinks otwiera i zamyka

Siedem nowych restauracji, dziesięć zamknięć – to bilans pierwszego półrocza 2016 w spółce Sfinks.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Pizza w duchu Italii
Gastronomia
pytanie tygodnia | 31.07.2016

Pizza w duchu Italii

Nasze pizzerie są rentowne już od drugiego miesiąca działania – mówi Sergiusz Urbaniak, prezes spółki Sacro, franczyzodawcy marki Tutti...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Ekspansja burgera
Gastronomia
z kraju | 29.07.2016

Ekspansja burgera

Grill Way Bar chce otworzyć lokale we wszystkich dużych polskich miastach. Czy burgerownie to przejściowa moda, czy rynkowa nisza?

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Restauracja, która nie śpi
Gastronomia
z kraju | 26.07.2016

Restauracja, która nie śpi

Wrocławska Setka przewiduje zwrot z inwestycji w 16 miesięcy. Czy w wartym ponad pół miliona biznesie to możliwe?

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Mamuśka zwija franczyzę
Gastronomia
z kraju | 19.07.2016

Mamuśka zwija franczyzę

Firma Mamuśka The Cheesecake Shop odkupuje cukiernie od franczyzobiorców. W Polsce sieć nie będzie już rozwijać się we franczyzie. Co...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Moda na kawiarnie
Gastronomia
z kraju | 19.07.2016

Moda na kawiarnie

Inwestycja w kawiarnię sieci Coffeeshop Company wynosi mniej więcej 500 tys. zł. Ale franczyzobiorca może też wybrać inny, tańszy, model...

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Dobry pomysł jest najważniejszy
Gastronomia
pytanie tygodnia | 17.07.2016

Dobry pomysł jest najważniejszy

O tym jak stworzyć nowy biznes i szybko zarobić opowiada Marcin Ciesielski, właściciel Red Hot Chicken i sieci pizzerii Stopiątka.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Lodziarnia za lodziarnią
Gastronomia
mój franchising | 16.07.2016

Lodziarnia za lodziarnią

W ciągu trzech lat Jarosław Luty otworzył siedem lodziarni Carte d’Or Cafe. Jeszcze w tym roku zamierza uruchomić trzy kolejne.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Trend na kawę
Gastronomia
z kraju | 29.06.2016

Trend na kawę

Właściciel marek SO! COFFEE oraz Furore! chce w ciągu najbliższych czterech lat rozbudować sieć do 150 lokali.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow
Da Grasso się odbudowuje
Gastronomia
z kraju | 27.06.2016

Da Grasso się odbudowuje

W tym roku Da Grasso podpisało już osiem nowych umów franczyzowych. Marka uzupełnia sieć po kilkudziesięciu zamknięciach w ostatnich latach.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Arrow