Gastronomia

Dieta z okienka
Koncept DIETdrive wykorzystuje pomysł, który wydawał się zarezerwowany dla fast foodów. O co chodzi?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria z mocnym napędem
Franczyzodawca sieci pizzerii Stopiątka twierdzi, że jedna restauracja generuje nawet 200 tys. zł obrotów miesięcznie. Na jakie zyski może...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burgerowniom przybyło konkurencji
Marka Bó Burger startuje z franczyzą. Właściciele zapewniają, że burgerownia może być rentowna od pierwszego miesiąca.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Spojrzenie na zachód
Stava szuka franczyzobiorców w Niemczech. Jednocześnie obniżyła próg wejścia w biznes dla partnerów w Polsce.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria po zmianach
Nowa nazwa, logo i menu – takie zmiany przeszedł jeden z konceptów firmy Wojtex. Skąd decyzja o rebrandingu i jak będzie teraz wyglądać...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Stawiam na kurczaka
Szymon Myrlak wszedł w zupełnie nieznaną sobie branżę i zainwestował we franczyzę Chilli Mili. Efekt przekroczył jego oczekiwania.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burgery w stylu slow
Koncept Bistro Krówka i Połówka ma już 16 lokali. W tegorocznych planach są jeszcze cztery kolejne otwarcia.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Smaczna franczyza
O rozwoju sieci pizzerii Stopiątka i Fitkurier, wyspecjalizowanej w cateringu dietetycznym, opowiada ich właściciel – Marcin Ciesielski.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sposób na pierogi
Właściciele Pierogarni Ciasto i Farsz chcą zbudować sieć lokali ajencyjnych. Na jakich zasadach można współpracować z marką i czy to...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Burgery we franczyzie
Jenn’s Burger & More to nowy koncept franczyzowy, który chce powalczyć o swoje miejsce w segmencie burgerowni.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Fit franczyza już gotowa
Franczyzodawca Stopiątki rusza z nowym konceptem franczyzowym. Tym razem zajmie się cateringiem dietetycznym.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza na słodko
Ukraińska marka Lviv Handmade Chocolate chce otwierać w Polsce franczyzowe kawiarnie. Ile trzeba zainwestować?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Wóz albo przewóz
Gdy Robert Pruchnicki wrócił z emigracji, postanowił zainwestować we franczyzę Stavy. Czy to była dobra decyzja?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sfinks ma całą pizzę
Sfinks Polska już za kilka dni przejmuje całkowicie Fabrykę Pizzy. Wartość transakcji to 8 mln zł.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza bez lukru
Franczyzodawca Fit Cake zapewnia, że zdrowe słodycze przyciągną mieszkańców i dużych, i małych miast. Ile można zarobić na ich sprzedaży?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza się nie przeje
Po długim pobycie w Stanach Zjednoczonych Marcin Sobol postanowił wrócić do kraju i otworzyć własny biznes we franczyzie. Co wybrał?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Autorskie lody z przyczepy
Autorskie Lody Piccolo chcą zbudować sieć franczyzowych punktów mobilnych. Licencjobiorcom zaoferują gotowe lokalizacje i przyczepy.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Otwieramy kebab
Wystarczy zaledwie 20 tys. zł na start, żeby zostać właścicielem przyczepy gastronomicznej Bafra Kebab. A zarobić na czysto można około 13...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Makarun w Kalifornii
Koncept Makarun Spaghetti and Salad otworzył lokal na licencji w Kalifornii. Franczyzodawca liczy, że to pierwsza, ale nie ostatnia spaghetteria...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Piwny interes
Pub z piwami kraftowymi to pomysł na biznes pod szyldem Jabeerwocky. Twórca konceptu ma duże doświadczenie w branży piw rzemieślniczych.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ