Gastronomia

Mała gastronomia, dobry biznes
Robert Lehmann przetrwał trudne chwile i dziś z sukcesem prowadzi dwie placówki pod szyldem Kurcze Pieczone.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Otwieramy restaurację gruzińską
Chinkalnia chce mieć w Polsce kilkadziesiąt lokali. Ile pieniędzy potrzeba na inwestycję?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Ile kosztuje McDonald's?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Inwestycja w wegańskie burgery
Tomasz Ziarkowski postawił na kuchnię wegańską i zainwestował we franczyzę marki Krowarzywa. Jak idzie mu biznes?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zarabiamy na wiśniówce
Bar, w którym jest serwowany tylko jeden trunek? Franczyzodawca marki Wiśniewski przekonuje, że to opłacalny biznes.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Jak przetrwać zimę w lodziarni
Carte d’Or Cafe zamierza otwierać lodziarnie w lokalach przyulicznych. Z czego wynika ta decyzja?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Biznes bez cukru
Słodycze, które nie tuczą i są zdrowe to specjalność konceptu Fit Cake. Firma zamierza rozwijać sieć franczyzową zarówno w Polsce, jak i...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizzeria pod klucz
– Wprowadziliśmy nowy model pizzerii, w formacie kontenera gastronomicznego, który dostarczamy gotowy do pracy – mówi Tomasz Jench,...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Lodziarnie przez cały rok
Wytwórnia Lodów Polskich „u Lodziarzy” pracuje nad takim modelem współpracy, który pozwoli franczyzobiorcom prowadzić sprzedaż przez...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Kebab w wersji premium
Koncept Stodoła Kebap & Grill chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Serwuje go w eleganckiej wersji.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Trzy historie, jeden franczyzodawca
Zanim Anna Dziedzic, Kamil Ozdobiński i Maciej Rozumski zainwestowali we franczyzę, sprawdzili m.in. ceny u konkurencji oraz wiarygodność...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zarabiamy na cateringu dietetycznym
Z diet pudełkowych korzystają już nie tylko mieszkańcy dużych miast. W małych miejscowościach również nie brakuje zainteresowanych...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Franczyza dla każdego
– Mamy wśród franczyzobiorców pracowników korporacji, księgową czy przedsiębiorców, którzy mają też inne biznesy – mówi Rafał...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Licencja na tajwańską herbatkę
Wyspę z bubble tea można otworzyć za 50 tys. zł netto. Czy z takim asortymentem da się zarobić nie tylko latem?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Spaghetti międzykontynentalnie
Otwarcia w Kalifornii i Dubaju – ten rok sieć Makarun Spaghetti and Salad może zaliczyć do udanych. Dla franczyzobiorców przygotowała też...
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Z roślinnym menu
W ciągu czterech lat istnienia koncept Mihiderka otworzył 10 lokali z kuchnią roślinną.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Roślinne burgery w kolejnych miastach
Krowarzywa właśnie otwiera swój 14. lokal. Jakie ma plany na kolejny rok?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Zdrowa Krowa się zmienia
– Nasz format ewoluuje: nie jesteśmy już burgerownią, ale restauracją – mówi Robert Kuc, franczyzodawca marki Zdrowa Krowa.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Sushi rośnie w siłę
Koku Sushi kończy rok z liczbą sześciu nowych lokali na koncie. Jakie ma plany na przyszłość?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Pizza Hut szuka franczyzobiorców
Znana marka pizzerii zaczyna w Polsce udzielać licencji na biznes. Ile trzeba mieć na inwestycję?
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ