Piekarnia „Pod Telegrafem” w katalogu firm
W Katalogu Firm Franchisingowych prezentujemy warunki współpracy z siecią Piekarnia „Pod Telegrafem”
Sieć , popularna w województwie świętokrzyskim, rozpoczyna poszukiwanie franchisobiorców w województwach ościennych.

Historia firmy
Piekarnia „Pod Telegrafem” rozpoczęła swoją działalność w 1989 r. W budynku dawnego zakładu kamieniarskiego, u stóp wzgórza Telegraf (którego kształt został umieszczony w logo firmy), została uruchomiona niewielka produkcja.
W grudniu 1999 r. uruchomiona została jedna z najnowocześniejszych piekarni w Polsce. Piekarnia znacznie rozszerzyła swój asortyment – pojawiły się wyroby cukiernicze i garmażeryjne, później również własna produkcja sałatek.
Równocześnie z uruchomieniem drugiego zakładu produkcyjnego dokonał się kolejny przełom w firmie. Firma zaczęła otwierać własne sklepy piekarnicze, początkowo w Kielcach, z czasem również w innych miejscowościach województwa świętokrzyskiego. Pierwszą umowę franchisingową podpisano w 1999 roku. W ciągu trzech lat stworzona została sieć ponad 40 sklepów, z których każdy ma powierzchnię 35 – 120 m2.
Piekarnia Pod Telegrafem zatrudnia ok. 300 pracowników (również niepełnosprawnych), a u partnerów franchisingowych zatrudnienie znalazło dalsze 150 osób.

Wnętrze sklepu na ulicy Hożej w Kielcach
Firma angażuje się w pomoc dla najbardziej potrzebujących, np. w akcję wspierania Wojewódzkiego Szpitala Dziecięcego w Kielcach (dla którego Piekarnia zebrała fundusze na zakup specjalistycznych urządzeń medycznych). Piekarnia „Pod Telegrafem” stale przekazuje żywność dla kieleckiego CARITAS-u.
Wyróżnione franczyzy
Nest Bank
Placówki bankowe
Żabka
Sklepy typu convenience
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Santander
Placówki bankowe
So Coffee
Kawiarnie
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Dobra decyzja
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się...
Z głową do peruk i do biznesu
Peruki przestały być niszowym gadżetem i takim także biznesem. Klienci poszukują gotowych peruk w sklepach internetowych oraz robionych w...
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...


