IMG:75204: Setka Bar - prezentacja systemu
Franczyza z dofinansowaniem do 100 tys. zł.
Setka Bar Polski Ludowej to biznes który łączy zalety kilku konceptów gastronomicznych, w tym fast foodu, pijalni wódki i piwa oraz restauracji casual dining. Dzięki temu połączeniu, Setka to biznes, który nie śpi. Jest konceptem zarabiającym przez całą dobę. W dodatku to biznes, na który franczyzobiorca może otrzymać dofiansowanie do 100 tys. zł.
Setka Bar Polski Ludowej powstał w 2011 roku we Wrocławiu. Choć nie leży przy głównym ciągu ruchu pieszego, szybko wpisał się w kulinarny krajobraz miasta. Po pięciu latach funkcjonowania pierwszej restauracji Setka ruszyla z konceptem franczybzowym.
Znakomite wyniki finansowe oraz rosnąca popularność Setki utwierdziły nas w przekonaniu, że przyszedł czas na franczyzę. Dlatego nasze know-how udostępniamy franczyzobiorcom, by pod naszym okiem robili równie udany biznes.
Koncept franczyzowy Setki zakłada, że biznes pracuje i zarabia niemal przez całą dobę (z krótką przerwą techniczną rano). Lokal przyciąga klientów zarówno o poranku (śniadania i kawa), w ciągu dnia (lunche), jak i wieczorem (przekąski + alkohole). Nowoczesny, choć utrzymany w stylistyce dawnego PRLu, serwuje popularne dania i szeroką ofertę alkoholi, w tym piwo z tanka – świeże, niepasteryzowane piwo dostarczane w chłodzonych cysternach.
- Przygotowaliśmy ofertę dla bardzo zróżnicowanej grupy klientów, pojawiających się o różnych porach dnia – wyjaśnia Marek Wąsik, prezes zarządu spółki Setka Polska. – Dzięki temu lokal zarabia niemal bez przerwy.
Nasz biznes zaczyna się w kuchni
Setka to sztuka kulinarnego smaku kuchni polskiej, wybornego złocistego trunku połączona z klimatem podróży do czasów PRL-u z lat siedemdziesiątych. Nasza przygoda z biznesem gastronomicznym zaczęła się od poszukiwań miejsca, w którym czulibyśmy się dobrze i do którego moglibyśmy zapraszać przyjaciół by wspólnie spędzić czas. Stworzyliśmy więc miejsce otwarte na ludzi towarzyskich, inteligentnych, pełnych życiowych pasji, ceniących dobry smak i szanujących współbiesiadników.
Od marca 2011 roku przyjęliśmy już blisko milion gości. Znakomite wyniki finansowe oraz rosnąca popularność Setki utwierdziły nas w przekonaniu, że przyszedł czas na franczyzę. Dlatego nasze know-how udostępniamy franczyzobiorcom, by pod naszym okiem robili równie udany biznes.
Przy zastosowaniu zaleceń Franczyzodawcy koncept daje szansę na zwrot z inwestycji nawet w ciągu 14 miesięcy.
Sukces Twojej franczyzy!
Franczyza Setki tworzy nową rynkową niszę. Nasz koncept łączy bowiem zalety kilku konceptów gastronomicznych: piwiarni, pijalni wódki i piwa, restauracji szybkiej obsługi oraz restauracji casual dining. Nasze menu jest skonstruowane tak, by przyciągał klientów o zróżnicowanym profilu.
Dzięki tym elementom Setka jest bardzo rentownym biznesem, którego zyski przekraczają oczekiwania inwestorów i są zdecydowanie wyższe niż średnia innych biznesów gastronomicznych, które działają w oparciu o franczyzę. Przy zastosowaniu zaleceń Franczyzodawcy koncept daje szansę na zwrot z inwestycji nawet w ciągu 14 miesięcy.
Unikalną zaletą Setki jest możliwość pozyskania do 100 tys. zł dofinansowania inwestycji ze strony Franczyzodawcy.
- Zazwyczaj koncepty franczyzowe przenoszą na franczyzobiorcę całość ryzyka związanego z inwestycją - wyjaśnia Marek Wąsik. - My będąc absolutnie pewnymi naszego modelu, przejmujemy część tego ryzyka na siebie. Dzięki temu udało się istotnie obniżyć próg wejścia we franczyzę Setki.
Podstawowe informacje o systemie
- Lokalizacja: miasta powyżej 200 tys. mieszkańców
- Powierzchnia lokalu: 180-200 m2
- Min. kwota inwestycji: 325 tys. zł netto
- Oczekiwany okres zwrotu: 2 lata
Oferujemy:
- Sprawdzony pomysł na dochodowy biznes;
- Ofertę dla klientów premium i średniej półki;
- Bezpośrednią opiekę szefa kuchni Setka Baru nad restauracją franczyzobiorcy;
- Szeroką ofertę gastronomiczną i unikalne receptury potraw;
- Znakomite piwo z tanka w ofercie alkoholowej;
- Wsparcie franczyzodawcy w zakresie finansowania inwestycji.
Lokal przyciąga klientów zarówno o poranku (śniadania i kawa), w ciągu dnia (lunche), jak i wieczorem (przekąski + alkohole)
Nasze oczekiwania:
- Posiadanie kapitału;
- Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej ;
- Doświadczenie w zarządzaniu zespołem;
- Zaangażowanie.
Jak zostać franczyzobiorcą Setki?
ANKIETA - weryfikacja wstępna kandydata na podstawie ankiety;
SPOTKANIE – Rozmowa kandydata z menedżerem ds. franczyzy;
WYWIAD - Weryfikacja pogłębiona (finanse, aspekty prawne);
DECYZJA - Podpisanie umowy i poszukiwanie lokalu
ARANŻACJA WNĘTRZA - Projektowanie + wykonawstwo
KNOW-HOW - Szkolenia w siedzibie Franczyzodawcy oraz lokalu Franczyzobiorcy
PROMOCJA - kampania otwarciowa
START - otwarcie lokalu
Dowiedz się więcej:
Skontaktuj się z nami za pomocą poniższego formularza lub zadzwoń:
Marek Wąsik, tel. 533 206 506
Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Setka Polska.
ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab

Atelier Herosima

Bafra Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem

Berlin Döner Kebap

Beza Krówka Lody rzemieślnicze

Bike Café

Browar Korona

BuBu Bubble Tea

Cafe Słodziak

Candy Pop

Carat Kebab

Chinkalnia

Cochise Burger

Cofix Poland

Crazy Bubble

Cudo Vegan Sushi

Cukiernia Sowa

Cukrem i Solą

Da Grasso

DG Restauracje

Dobra Pączkarnia

Domino’s Pizza

Donuterie

Doskoi

Express Pizza American Style

FABBRICA Italian Comfort Food

Falla

Felix Chicken

Fit Cake

Good Chicken

Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni

Grande Pizza

Gruby Benek

Hotdogzna

Japanos

Kashka

Kiss Kim Chi

Koku Sushi

Krowa Mać Burgers

Kurcze Pieczone

Langos

Le Pain Quotidien

Lodolandia & Kołacz

Lody Bonano

Lody Lida

Lviv Croissants

Maxipizza

McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi

Meron

Ministerstwo Śledzia i Wódki

Mniami Ice Cream

Mr. Kebab

New York Hot Dog

New York Pizza Department
Pizzerie

Niewinni Czarodzieje Trzyzero

Night Burger

Pączkownia Smak Sprzed Lat

Pijalnia Wódki i Piwa

Pijalnie Czekolady E.Wedel

Pizza Factory

Pizza Hut

Pizzeria Stopiątka

Prosiak Polski Kebab & Fast Food

Przybij Piątaka

Ramen Shop by Sushi Kushi

Sahar Kebab

Salsiccia Pizzeria Napoletana

Sayuri Sushi

So Coffee

Stava

Steiku Haoss

Subway

Sulaiman Kebab

Sushi Bistro

Sushi Burrito

Sushi Kushi

Sushiroll Bistro – restauracje sushi

Szaszłykowo

Taco Bar

Tawerna Pepe Verde

The White Bear Coffee

Tibesti 2Go

Totti Pizza Rzymska

U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich

United Chicken

Wendy’s

Willisch
Lodziarnie

Young Burger

Yum Yum Kebab

ZapieCKanki

Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta

ŻarWok
Featured franchises

Żabka
Sklepy typu convenience

Alior Bank Partner
Placówki bankowe

Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety

Willisch
Lodziarnie

Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA

McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi

Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Brands from the same sector

Franchise name
Sports articles

Franchise name
Partnership

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Franchise
Z ostatniej chwili
Pokaż wszystkie
Otwórz biznes z Lviv Croissants
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których...
Dowiedz się więcej
Sukces programu Żabki
Żabka kontynuuje program dla początkujących przedsiębiorców „Bezpieczny start”. Dzięki inicjatywie sieci, ponad 50 osób otworzyło...
Dowiedz się więcej
Fit+ sięga po niszę
Sieć bezobsługowych siłowni Fit+ celuje w miejscowości już od 1 tys. mieszkańców. Sąsiedztwo lokalnej konkurencji mile widziane.
Dowiedz się więcej
Dobry rok Żabki
Grupa Żabka chwali się wynikami za 2024 rok. Zysk netto wzrósł o 66 proc., a sprzedaż do klienta końcowego o blisko 20 proc. Przybyło też...
Dowiedz się więcej