Lunch w biurowcu

Pracownicy krakowskich korporacji wybrali jedzenie na wagę. Korzysta z tego franczyzodawca restauracji Olimp.
W przeciągu dwóch tygodni Grupa Gastromall, właściciel sieci restauracji z jedzeniem na wagę Olimp, uruchomiła dwa nowe lokale. Oba działają w Krakowie. Pierwszy z nich powstał w nowo otwartym centrum biurowym Orange Office Park w Krakowie na powierzchni 500 m2. Lokal jest podzielony na kilka stref: kawiarnianą, wypoczynkową oraz część ze stolikami w oszklonym atrium. Druga z restauracji znajduje się w biurowcu Alma Tower, głównej siedzibie spółek Alma oraz Grupy Onet.
Do tej pory franczyzodawca Olimp stawiał na lokale w centrach handlowych. W tym roku otworzył już 5 restauracji w następujących obiektach: CH Janki pod Warszawą, Wola Park w Warszawie, Atrium Lublin, Amber Kalisz, Ferio Konin. Teraz jednak coraz częściej wybiera biurowce, których pracownicy muszą gdzieś udać się na lunch. - Jeszcze w tym roku zainaugurują działalność restauracje Olimp w Enterprise Park oraz w Software Park Avia, kolejnych centrach biurowych Krakowa - mówi Izabela Domaradzka, koordynator projektów Grupy Gastromall.
Franczyzodawca posiada gotowe lokalizacje w centrach handlowych w Katowicach, Gliwicach, Częstochowie, Sosnowcu i Poznaniu.Firma doradz partnerom biznesowym w zakresie dotacji unijnych i chwali się, że wszystkie dotychczasowe wnioski otrzymały dotacje. Inwestycja w restaurację Olimp w kwocie ok. 200 tys. zł zwraca się po dwóch latach. Grupa Gastromall przekazuje projekt aranżacji lokalu, biznes plan, zestawienie niezbędnego w sprzętu gastronomicznego, projekt ulotek i ubioru dla personelu. Obowiązkowe szkolenie przechodzi personel nowo otwartego lokalu oraz jego menedżer.
- Realizujemy obecnie 4 projekty dofinansowane w ramach Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego. Krakowski Klaster Gastronomiczny to inicjatywa małopolskich przedsiębiorców z branży gastronomicznej, w której Grupa Gastromall jest liderem Klastra. Jego cel to przede wszystkim innowacje w zakresie tworzenia nowych produktów dla branży Horeca oraz cele edukacyjne - szkolenia, warsztaty kulinarne, certyfikacja produktów. Dzięki projektowi franczyzobiorcy uzyskają dostęp do produkowanych w centrali sosów, marynat, przypraw, staną się cześcią sieci dystrybucyjnej, którą obecnie tworzymy. W planach jest utworzenie specjalnej komórki doradczo-konsultacyjnej ułatwiajacej franczyzobiorcom przygotowanie dokumentacji aplikacyjnej w konkursach nowej perspektywy finansowej 2014-2020 - dodaje Izabela Domaradzka.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab

Atelier Herosima

Bafra Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem

Berlin Döner Kebap

Beza Krówka Lody rzemieślnicze

Bike Café

Browar Korona

BuBu Bubble Tea

Cafe Słodziak

Candy Pop

Carat Kebab

Chinkalnia

Cochise Burger

Cofix Poland

Crazy Bubble

Cudo Vegan Sushi

Cukiernia Sowa

Cukrem i Solą

Da Grasso

DG Restauracje

Dobra Pączkarnia

Domino’s Pizza

Donuterie

Doskoi

Express Pizza American Style

FABBRICA Italian Comfort Food

Falla

Felix Chicken

Fit Cake

Good Chicken

Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni

Grande Pizza

Gruby Benek

Hotdogzna

Japanos

Kashka

Kiss Kim Chi

Koku Sushi

Krowa Mać Burgers

Kurcze Pieczone

Langos

Le Pain Quotidien

Lodolandia & Kołacz

Lody Bonano

Lody Lida

Lviv Croissants

Maxipizza

McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi

Meron

Ministerstwo Śledzia i Wódki

Mniami Ice Cream

Mr. Kebab

New York Hot Dog

New York Pizza Department
Pizzerie

Niewinni Czarodzieje Trzyzero

Night Burger

Pączkownia Smak Sprzed Lat

Pijalnia Wódki i Piwa

Pijalnie Czekolady E.Wedel

Pizza Factory

Pizza Hut

Pizzeria Stopiątka

Prosiak Polski Kebab & Fast Food

Przybij Piątaka

Ramen Shop by Sushi Kushi

Sahar Kebab

Salsiccia Pizzeria Napoletana

Sayuri Sushi

So Coffee

Stava

Steiku Haoss

Subway

Sulaiman Kebab

Sushi Bistro

Sushi Burrito

Sushi Kushi

Sushiroll Bistro – restauracje sushi

Szaszłykowo

Taco Bar

Tawerna Pepe Verde

The White Bear Coffee

Tibesti 2Go

Totti Pizza Rzymska

U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich

United Chicken

Wendy’s

Willisch
Lodziarnie

Young Burger

Yum Yum Kebab

ZapieCKanki

Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta

ŻarWok
Featured franchises

Żabka
Sklepy typu convenience

Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety

Alior Bank Partner
Placówki bankowe

Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie

Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA

McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi

Willisch
Lodziarnie
Brands from the same sector

Franchise name
Sports articles

Franchise name
Partnership

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Franchise
Z ostatniej chwili
Pokaż wszystkie
Otwórz biznes z Lviv Croissants
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których...

Sukces programu Żabki
Żabka kontynuuje program dla początkujących przedsiębiorców „Bezpieczny start”. Dzięki inicjatywie sieci, ponad 50 osób otworzyło...

Fit+ sięga po niszę
Sieć bezobsługowych siłowni Fit+ celuje w miejscowości już od 1 tys. mieszkańców. Sąsiedztwo lokalnej konkurencji mile widziane.

Dobry rok Żabki
Grupa Żabka chwali się wynikami za 2024 rok. Zysk netto wzrósł o 66 proc., a sprzedaż do klienta końcowego o blisko 20 proc. Przybyło też...