Szwejk w natarciu

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Sukces pierwszej restauracji w Bielsku-Białej zachęcił właściciela Hospody u Svejka do dalszego rozwoju.
– Wielokrotnie klienci z różnych części Polski i spoza jej granic poznawszy nasz lokal, naszą kuchnię, formułę, zachęcali mnie do otwarcia lokalu w ich stronach. Rozwój systemów franczyzowych i wzrost zaufania do tego typu działalności przekonał mnie do podjęcia decyzji o budowaniu systemu – mówi Arkadiusz Taborski, właściciel sieci. W efekcie powstały dwie restauracje franczyzowe, a dwie kolejne są w trakcie realizacji. Firma chce się rozwijać na terenie całej Polski.

Szacunkowe koszty zagospodarowania powierzchni pod Hospodę u Svejka to od 450 zł za metr kwadratowy z kompletnym wyposażeniem lokalu (bez wyposażenia technologicznego) do 650 zł (z wyposażeniem technologicznym). Optymalna wielkość restauracji to 120-220 m2. Opłata wstępna wynosi 10 tys. zł, bieżąca 4 proc. od obrotu w skali miesiąca, a fundusz marketingowy 1 proc., z tym że cały przeznaczony jest na restaurację franczyzobiorcy. Zwrot z inwestycji według właściciela sieci powinien nastąpić już po upływie 1 do 1,5 roku od otwarcia.

(mip)

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €