Sushi Bar Nigiri planuje kolejne otwarcia

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Pomimo kryzysu gospodarczego, który dotknął także rynek gastronomiczny, franczyzowa sieć Sushi Bar Nigiri nie zwalnia tempa rozwoju. W zeszłym roku powiększyła się o 7 restauracji, a na kwiecień i maj planuje kolejne trzy otwarcia. Jak dotąd w ramach sieci Sushi Bar Nigiri powstało 18 lokali.

- Restauracje oferujące kuchnię japońską i sushi w Polsce radzą sobie bardzo dobrze nawet w czasie kryzysu – mówi Goretta Szymańska, właścicielka Sushi Bar Nigiri. - Naszymi klientami są ludzie z reguły zamożni, oni mniej odczuwają zastój w gospodarce.

Goretta Szymańska zaznacza, że Polacy w ogóle traktują sushi jako potrawę luksusową. Wschodniemu daniu daleko raczej do zaistnienia w świadomości konsumenta na tej samej „półce” co Big Mac. Z drugiej jednak sieciom sushi niestraszna jest perspektywa kryzysu, bo jeśli kogoś stać było na taką potrawę w czasie prosperity, to nie oszczędzi na niej także w gorszych czasach.

Inwestycja we własną restaurację Sushi Bar Nigiri to kwota rzędu 100-150 tys zł. Koszt przystąpienia do sieci to 20 tys. zł, a opłata bieżąca to 2 tys. zł. Franczyzobiorca powinien dysponować lokalem o powierzchni od 60 do 100 m2. Restauracja może osiągnąć rentowność już po dwóch miesiącach od otwarcia.

(gum)

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €