Szkolenia na Salonie
W piątek główną atrakcją Ogólnopolskiego Salonu Franchisingu były warsztaty dla kandydatów na franczyzobiorców i franczyzodawców.
Piątek to drugi dzień 7. Ogólnopolskiego Salonu Franchisingu. Już od godziny 10. specjaliści z dziedziny franczyzy dzielili się z odwiedzającymi swoją wiedzą i doświadczeniami. Prelegenci przedstawiali różne aspekty funkcjonowania franczyzy, tłumaczyli zawiłości umów i wskazywali trendy na polskim rynku franczyzowym.
Wśród uczestników warsztatów były osoby, które są już o krok od założenia własnego biznesu. Na szkolenie przyszli dopytać o szczegóły, na które trzeba zwrócić uwagę podczas finalizowania inwestycji.
- Chcę założyć własny biznes i potrzebuję kilku wskazówek, jak mam się do tego zabrać i na co powinienem uważać - mówi Stefan Wasilewski, uczestnik wykładu zatytułowanego „Etapy przystępowania do sieci franczyzowej”.
Znaleźli się tam również ci, którzy dopiero odkryli w sobie żyłkę przedsiębiorcy i na szkoleniach chcą dowiedzieć się, jak otworzyć własny biznes we franczyzie.
- Na szkolenia przyszliśmy z klasą - mówią Ola i Agnieszka. – To nasz pierwszy kontakt z franczyzą. Temat zainteresował nas na tyle, że jeśli kiedyś będziemy chciały założyć firmę, to poważnie zastanowimy się nad przystąpieniem do jakiejś sieci franczyzowej.
Na targach swoje koncepty franczyzowe prezentuje ponad 40 wystawców. Są wśród nich zarówno firmy, które na Salonie zjawiają się od początku, jak również debiutanci.
- Prezentujemy automat do produkcji pizzy. To nowość na skalę światową, takie maszyny na razie działają tylko we Włoszech. Polska jest, obok Wielkiej Brytanii i USA, jednym z pierwszych krajów, w których się pojawią - mówi Grzegorz Kaszuba z Techno Serwis, firmy zajmującej się dystrybucją urządzenia. - Zainteresowanie naszym konceptem jest ogromne. Cały czas ktoś pyta o możliwość współpracy i chce poznać szczegóły naszej oferty.
Dużym zainteresowaniem odwiedzających cieszą się firmy z branży gastronomicznej.
- Wróciliśmy na Salon Franchisingu po rocznej przerwie, bo chcemy przypomnieć o sobie franczyzobiorcom - mówi Paulina Rodak, supervisor Telepizzy. - Zainteresowanie naszą ofertą jest naprawdę duże. Odwiedzający dokładnie wiedzą czego szukają i zadają konkretne pytania.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
4F
Stoiska depozytowe z odzieżą sportową
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Gruby Benek
Pizzerie
McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi
T-Pizza
Pizzerie
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
Wyróżnione franczyzy
Żabka
Sklepy typu convenience
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Nest Bank
Placówki bankowe
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
Santander
Placówki bankowe
So Coffee
Kawiarnie
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Nowe zasady gry w nieruchomościach
Rynek nieruchomości nie wrócił do starych reguł – klienci oczekują dziś nie tylko pośrednika, ale przewodnika przez cały proces zakupu. Rośnie rola...
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego n...
Berlin Döner Kebap kończy rok z przytupem
Tylko w grudniu Berlin Döner Kebap otworzył trzy lokale, w trzech nowych miastach i w trzech odmiennych formatach franczyzowych.
Rynek fitness stawia na franczyzę
Automatyczna siłownia, trening zaprogramowany w Australii albo studio w miejscowości z tysiącem mieszkańców. Rynek fitness w Polsce staje się coraz...


