Fast-food w biurowcu

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Sieć fast-foodowych restauracji chce w ten sposób wyjść poza tradycyjne lokalizacje, czyli duże ulice i galerie handlowe. Subway uważa, że biurowce, które pracują od poniedziałku do piątku skupiają dużą liczbę potencjalnych klientów. Polska jest pierwszym krajem w Europie Środkowo-Wschodniej, gdzie sieć realizuje nową strategię rozwoju.

Placówka otwarta w budynku Plaza Mokotów działa na zasadzie franczyzy. Podobnie będą funkcjonować bary Subway w innych biurowcach.
- Strategia rozwoju sieci w biurowcach, będzie realizowana w pozostałych krajach Europy Środkowo–Wschodniej. Wkrótce otwieramy restauracje w biurowcach w czeskiej Pradze – mówi Martin Prince, dyrektor ds. Rozwoju w Europie Środkowo-Wschodniej.

Rozwój restauracji Subway w biurowcach czy budynkach użytku publicznego tj. szpitale, uniwersytety, supermarkety, stacje benzynowe, lotniska czy stadiony jest na porządku dziennym na świecie. Obecnie w tego typu lokalizacjach funkcjonuje ponad 8 tys. z 31 tys. wszystkich restauracji Subway.

Oprócz Polski, Subway rozwija sieć również w Czechach, na Węgrzech, na Słowacji, w Chorwacji i w Rosji. Aktualnie w Europie Środkowo-Wschodniej funkcjonuje 28 barów. Koszt inwestycji w placówkę franczyzową Subway wynosi 7,5 tys. euro. Powierzchnia lokalu powinna mieć minimum 60 m2.

(dw)

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €