McDonald’s przyspiesza

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Nowa restauracja McDonald's została zaaranżowana w stylu United - jednym z sześciu projektów, zgodnie z którymi modernizowane są lokale sieci w całej Polsce. Wnętrze ozdabiają m.in. wielkoformatowe grafiki i kolumny z mozaiką.

Proces modernizacji amerykańskich restauracji rozpoczął się w całej Europie w 2003 roku. Jak przyznał Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald's Polska, do 2009 roku sieć zamierza zmodernizować połowę swoich lokali, a cały proces ma się zakończyć w 2011 lub 2012 roku.

Nowy punkt jest 210. lokalem McDonald's. 55 z nich działa na zasadzie franczyzy. Otwieranie nowych restauracji ma jednak przyspieszyć.

- Na jesieni planujemy cztery kolejne otwarcia - mówi Krzysztof Kłapa. - Mamy kilka kierunków rozwoju, a jednym z nich są duże miasta i centra handlowe. Planujemy także wejście do miast powyżej 50 tys. mieszkańców - dodaje.

Częstsze otwieranie nowych restauracji wiąże się z rozwojem rynku licencyjnego. McDonald's zaczyna aktywnie szukać kandydatów na prowadzenie lokali franczyzowych na dwa sposoby: rekrutując nowe osoby i już obecnych franczyzobiorców. Tych drugich obecnie w sieci jest 38 (łącznie prowadzą 55 restauracji).

(mdk)

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €