Lodowy interes
O nowych propozycjach lodów oraz planowanych na ten rok inwestycjach - opowiada Mieczysław Osys, dyrektor handlowy Zielonej Budki
Czy Zielona Budka, śladem konkurencji zamierza postawić na własne lodziarnio-kawiarnie??
W najbliższym czasie nie mamy takich planów. Nie zamierzamy konkurować z partnerami handlowymi i ich lodziarniami partnerskimi. Nasza strategia zakłada inwestycje w rozwój partnerskich punków gastronomicznych.
W bieżącym roku Zielona Budka obchodzi siedemdziesięciolecie istnienia. Czy w związku z tym wydarzeniem planujecie jakieś inwestycje?
Tak, zamierzamy zintensyfikować działania w segmencie: hotele , restauracje, catering. W ubiegłym roku otworzyliśmy 100 lodziarni partnerskich, w 2007 chcemy podwoić tę liczbę.
Lato to czas żniw dla producentów lodów. Jakie nowości na ten sezon przygotowała Zielona Budka?
W segmencie lodów impulsowych (są to m.in. lody na patyku, rożki) następują ciągłe zmiany, klienci wymagają od producentów produktów wzbogacanych np. o zabawki lub niezwykłych smaków czy konsystencji. Dlatego w tym roku obok naszych dotychczasowych hitów skrzyni skarbów Hugo oraz minirożków bianco nero proponujemy lody derby: śmietankowo–orzechowe lub śmietankowo–czekoladowe w polewie czekoladowej obsypane orzechami arachidowymi. Obok tego lody Hugo wzbogacą się o dwa nowe smaki: śmietankowy oraz śmietankowy w polewie czekoladowej. Natomiast w palecie lodów familijnych mamy lody przygotowane specjalnie z okazji obchodzonego przez Zieloną Budkę w tym roku siedemdziesiątego jubileuszu istnienia. Są to lody śmietankowe, bakaliowe, czekoladowe oraz orzechowe, wytworzone na bazie prawdziwej śmietany.
rozmawiał (bog)
Wyróżnione franczyzy
Żabka
Sklepy typu convenience
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Nest Bank
Placówki bankowe
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Santander
Placówki bankowe
So Coffee
Kawiarnie
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
Inne koncepty z branży art. spożywcze i FMCG
Al.Capone
Sklepy z alkoholem
Ale Animale Polskie Sklepy Zoologiczne
Sklepy zoologiczne
Auchan
Sklepy spożywcze
Candy Pop
Sklepy ze słodyczami i przekąskami
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Chorten
Sklepy spożywcze
Czas na Herbatę
Sklepy z herbatą i akcesoriami
Delikatesy Centrum
Supermarkety spożywcze
Duży Ben Market Alkoholowy
Sklepy z alkoholem
Husse
Karma i produkty dla psów i kotów
Intermarché (Grupa Muszkieterów)
Supermarkety spożywcze
Mistrz Piekarz
Przyczepy z pieczywem
Oskroba
Sklepy piekarnicze
Pierrot Woda Źródlana
Dystrybucja wody i napojów
Piko24
Sklepy autonomiczne
Polska Sieć Handlowa Lewiatan
Sklepy spożywcze
Stokrotka
Supermarkety spożywcze
Unikat Woda i Napoje
Dystrybucja wody i napojów
Żabka
Sklepy typu convenience
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Dobra decyzja
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się...
Z głową do peruk i do biznesu
Peruki przestały być niszowym gadżetem i takim także biznesem. Klienci poszukują gotowych peruk w sklepach internetowych oraz robionych w...
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...


