Polskie restauracje na giełdzie

Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

PolRest, właściciel 18 lokali (restauracji regionalnych typu premium i sieci restauracji Rooster serwujących dania kuchni amerykańskiej), opublikował już prospekt emisyjny. Zaprezentowano również plany na najbliższą przyszłość.

Do końca 2009 roku operator restauracji chce rozbudować sieć do 45 lokali (19 w segmencie premium, pozostałe w segmencie casual dining). Strategia PolRestu zakłada rozwój poprzez wynajem lokali w atrakcyjnych lokalizacjach (m.in. na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie) oraz przejęcia innych firm.

Istniejąca od 1998 roku spółka działała najpierw jako Korporacja Krakowska, od 2002 roku jako Gastropol, a od 2006 roku jako PolRest. W 2002 roku spółka kupiła udziały w krakowskiej firmie Dom Restauracyjny i stała się właścicielem lokalu, w której potem uruchomiła pierwszą restaurację Rooster. W 2003 r. rozpoczęła prowadzenie 5 lokali w segmencie premium w Krakowie i w Zakopanem. Na koniec 2006 roku prowadziła 18 restauracji – po siedem w każdym z segmentów. Ponadto PolRest prowadzi restaurację oraz kawiarnię w kompleksie rekreacyjnym Aqua Park Zakopane (basen geotermalny).
(aw)

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €