McDonald’s z plazmą
Naturalne materiały wykończeniowe takie jak kamień i drewno, wygodne kanapy oraz ekrany plazmowe – tak wyglądają restauracje McD, w których właśnie zakończono gruntowny remont.
McDonald’s Polska zakończył gruntowny remont trzech restauracji w Warszawie. Zakres prac remontowych różnił się w zależności od warunków lokalowych w obiektach.

W restauracji przy ul. Radzymińskiej zmieniono zarówno fasadę jak i wnętrze. Bryła budynku przybrała kubiczny kształt. Na oknach z jednej strony pojawiły się drewniane żaluzje. Restauracja została znacznie rozbudowana - sala jadalna zwiększyła się z 85 m2 do ponad 220 m2. Zamiast dotychczasowych 84 miejsc siedzących do dyspozycji gości zostało oddanych ponad 170 miejsc. Przesunięto placyk zabaw i wygospodarowano miejsce na częściowo zadaszony taras konsumpcyjny na 10 stolików. Zmiany we wnętrzu objęły głównie salę jadalną i toalety. W środku dominują różne odcienie brązów i beże.
Nowy wystrój otrzymała także pierwsza restauracja McDonald's w Polsce mieszcząca się przy DH Sezam. Jej wnętrze wyposażone zostało w wygodne kanapy oraz oświetlenie, które nadaje wnętrzu ciepły, kawiarniany styl. W lokalu dominują brązy z dodatkiem czerwieni i ecru, na ścianach zawisły kolorowe wielkoformatowe grafiki. Nowością są także ekrany plazmowe, na których wyświetlane są teledyski.
Zakończyła się też modernizacja restauracji McDonald's przy ul. Wałbrzyskiej. Objęto nią także techniczną część zaplecza. W części jadalnej wstawione zostały tapicerowane kanapy, wymieniono także oświetlenie. Dominują tu różne odcienie brązów, beży oraz czerwień.
- Modernizację już istniejących obiektów prowadzimy od 2003 roku - mówi Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald's Polska. - Od czasu powstania pierwszych restauracji McDonald's w Polsce zmieniły się trendy w architekturze tego typu obiektów, jak również gusta i oczekiwania gości. Dlatego przeprowadzamy długofalowy program odświeżenia wizerunku naszych restauracji, aby nadać im nowoczesny, ciepły i przyjazny wygląd wykorzystując nowe technologie i naturalne materiały wykończeniowe.
Koszt przebudowy jednego obiektu wynosi około 2 mln złotych. Dotychczas gruntownie przebudowane zostały m.in. restauracje w Częstochowie, Gdańsku, Wrocławiu, Warszawie, Katowicach, Legnicy i Zielonej Górze. W samej Warszawie łącznie działa już sześć lokali o podniesionym standardzie. W trakcie modernizacji są kolejne obiekty. Plan zakłada stopniową przebudowę większości z 210 lokali w Polsce.
(aw)
ZOBACZ W KATALOGU
Featured franchises

Żabka
Sklepy typu convenience

Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA

Alior Bank Partner
Placówki bankowe

Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety

Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie

Willisch
Lodziarnie

McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi
Brands from the same sector

Franchise name
Sports articles

Franchise name
Partnership

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Franchise
Z ostatniej chwili
Pokaż wszystkie
Otwórz biznes z Lviv Croissants
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których...
Dowiedz się więcej
Sukces programu Żabki
Żabka kontynuuje program dla początkujących przedsiębiorców „Bezpieczny start”. Dzięki inicjatywie sieci, ponad 50 osób otworzyło...
Dowiedz się więcej
Fit+ sięga po niszę
Sieć bezobsługowych siłowni Fit+ celuje w miejscowości już od 1 tys. mieszkańców. Sąsiedztwo lokalnej konkurencji mile widziane.
Dowiedz się więcej
Dobry rok Żabki
Grupa Żabka chwali się wynikami za 2024 rok. Zysk netto wzrósł o 66 proc., a sprzedaż do klienta końcowego o blisko 20 proc. Przybyło też...
Dowiedz się więcej