McDonald’s z plazmą
Naturalne materiały wykończeniowe takie jak kamień i drewno, wygodne kanapy oraz ekrany plazmowe – tak wyglądają restauracje McD, w których właśnie zakończono gruntowny remont.
McDonald’s Polska zakończył gruntowny remont trzech restauracji w Warszawie. Zakres prac remontowych różnił się w zależności od warunków lokalowych w obiektach.

W restauracji przy ul. Radzymińskiej zmieniono zarówno fasadę jak i wnętrze. Bryła budynku przybrała kubiczny kształt. Na oknach z jednej strony pojawiły się drewniane żaluzje. Restauracja została znacznie rozbudowana - sala jadalna zwiększyła się z 85 m2 do ponad 220 m2. Zamiast dotychczasowych 84 miejsc siedzących do dyspozycji gości zostało oddanych ponad 170 miejsc. Przesunięto placyk zabaw i wygospodarowano miejsce na częściowo zadaszony taras konsumpcyjny na 10 stolików. Zmiany we wnętrzu objęły głównie salę jadalną i toalety. W środku dominują różne odcienie brązów i beże.
Nowy wystrój otrzymała także pierwsza restauracja McDonald's w Polsce mieszcząca się przy DH Sezam. Jej wnętrze wyposażone zostało w wygodne kanapy oraz oświetlenie, które nadaje wnętrzu ciepły, kawiarniany styl. W lokalu dominują brązy z dodatkiem czerwieni i ecru, na ścianach zawisły kolorowe wielkoformatowe grafiki. Nowością są także ekrany plazmowe, na których wyświetlane są teledyski.
Zakończyła się też modernizacja restauracji McDonald's przy ul. Wałbrzyskiej. Objęto nią także techniczną część zaplecza. W części jadalnej wstawione zostały tapicerowane kanapy, wymieniono także oświetlenie. Dominują tu różne odcienie brązów, beży oraz czerwień.
- Modernizację już istniejących obiektów prowadzimy od 2003 roku - mówi Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald's Polska. - Od czasu powstania pierwszych restauracji McDonald's w Polsce zmieniły się trendy w architekturze tego typu obiektów, jak również gusta i oczekiwania gości. Dlatego przeprowadzamy długofalowy program odświeżenia wizerunku naszych restauracji, aby nadać im nowoczesny, ciepły i przyjazny wygląd wykorzystując nowe technologie i naturalne materiały wykończeniowe.
Koszt przebudowy jednego obiektu wynosi około 2 mln złotych. Dotychczas gruntownie przebudowane zostały m.in. restauracje w Częstochowie, Gdańsku, Wrocławiu, Warszawie, Katowicach, Legnicy i Zielonej Górze. W samej Warszawie łącznie działa już sześć lokali o podniesionym standardzie. W trakcie modernizacji są kolejne obiekty. Plan zakłada stopniową przebudowę większości z 210 lokali w Polsce.
(aw)
ZOBACZ W KATALOGU
Wyróżnione franczyzy
Nest Bank
Placówki bankowe
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Żabka
Sklepy typu convenience
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
So Coffee
Kawiarnie
Santander
Placówki bankowe
Inne koncepty z branży gastronomia
Am Am Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Bafra Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Berlin Döner Kebap
Restauracje szybkiej obsługi
Bestpresso
Automaty vendingowe do kawy i przekąsek
Beza Krówka Lody Rzemieślnicze
Lodziarnie
Bike Café
Mobilne kawiarnie rowerowe i lodziarnie
BuBu Bubble Tea
Bary z bubble tea
Burger King®
Restauracje szybkiej obsługi
Cafe Słodziak
Kawiarnie
Chinkalnia
Restauracje gruzińskie
Cochise Burger
Burgerownie
Cofix Poland
Kawiarnie
Costa Coffee
Kawiarnie
Cukrem i Solą
Bary/przyczepy z szybkim jedzeniem i kawą
Da Grasso
Pizzerie
DG Restauracje
Restauracje, bary, kawiarnie w wielu formatach
Dobra Pączkarnia
Cukiernie
Domino’s Pizza
Pizzerie
Doskoi
Restauracje japońskie
Express Pizza American Style
Pizzerie
FABBRICA Italian Comfort Food
Restauracje włoskie
Fit Cake
Cukiernie bez cukru, glutenu, laktozy
Fruitisimo
Bary z sokami
Gruby Benek
Pizzerie
Islak Burger
Burgerownie
KawoWiniarnia
Kawiarnie-winiarnie
Koku Sushi
Restauracje sushi
Krowa Mać Burgers
Burgerownie
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Le Pain Quotidien
Piekarnie-restauracje
Lody Bonano
Lodziarnie
Lviv Croissants
Piekarnie typu fast-food z croissantami
Maxipizza
Pizzerie
Migavka
Restauracje comfort food
Ministerstwo Śledzia i Wódki 2.0
Kluby z alkoholem i przekąskami
Mniami Ice Cream
Przyczepy gastronomiczne z lodami i deserami
Mokra Włoszka
Pizzerie
Mr. Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
New York Pizza Department
Pizzerie
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Restauracje-kluby eventowe
Night Burger
Burgerownie
OJOO
Kawiarnie samoobsługowe
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Mobilne cukiernie
PapaGyros
Grecki street food
Pijalnia Wódki i Piwa
Agencje płatnicze
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Kawiarnie
Pizza Hut
Pizzerie
Pizzeria Stopiątka
Pizzerie
Przybij Piątaka
Puby
Sahar Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Sayuri Sushi
Restauracje sushi
So Coffee
Kawiarnie
Stava
Dostawa posiłków i zakupów
Sulaiman Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Sushi Bistro
Restauracje sushi
Sushi Kushi
Restauracje sushi
Sushi Poke Go
Restauracje sushi
SushiRoll Bistro
Restauracje sushi
The Real Pizza Company
Pizzerie
The White Bear Coffee
Kawiarnie
Tibesti 2Go
Pizzerie
Tokyo Chessecake Bakery
Cukiernie
T-Pizza
Pizzerie
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Lodziarnie
United Chicken
Restauracje szybkiej obsługi
Wendy’s
Restauracje szybkiej obsługi
Willisch
Lodziarnie
ZapieCKanki
Bary z zapiekankami
ŻarWok
Restauracje chińsko-amerykańskie
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Dobra decyzja
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się...
Z głową do peruk i do biznesu
Peruki przestały być niszowym gadżetem i takim także biznesem. Klienci poszukują gotowych peruk w sklepach internetowych oraz robionych w...
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...


