Skromniejsze menu w McDonaldzie
Powstał pięcioletni plan zmian w restauracjach McDonalda
Rzeczpospolita podała, że przygotowany przez grupę wewnętrznych doradców pięcioletni plan McDonalds zakłada, że firma powinna zwiększyć sprzedaż upraszczając oferowane menu. Firma powinna też zmniejszyć liczbę materiałów promocyjnych znajdujących się w ich restauracjach. Według „Chicago Tribune”, która opublikowała wewnętrzny raport McDonalds, doradcy zalecają też podniesienie płac menadżerów restauracji oraz wprowadzenie przywilejów dla personelu – np. bezpłatne posiłki (dziś personel płaci połowę).
Więcej: Rzeczpospolita, 2 kwietnia 2001, s.B4
ZOBACZ W KATALOGU
Wyróżnione franczyzy
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Żabka
Sklepy typu convenience
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Nest Bank
Placówki bankowe
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
Santander
Placówki bankowe
So Coffee
Kawiarnie
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Dobra decyzja
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się...
Z głową do peruk i do biznesu
Peruki przestały być niszowym gadżetem i takim także biznesem. Klienci poszukują gotowych peruk w sklepach internetowych oraz robionych w...
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...

