Zarabiamy na cateringu
Catering coraz częściej pojawia się nie tylko na imprezach firmowych, ale też na zwykłych domówkach czy uroczystościach typu komunia czy chrzciny. Jak zarabiać na cateringu okolicznościowym?
Bartłomiej Nowak od 8 lat prowadzi firmę GrilloMania Catering. – Na początku wszystko robiłem sam, łącznie z załadowaniem grilla, który ważył 60 kg, przewożeniem rzeczy. Ale miałem chęci i intuicję i coś, co mnie parło do przodu. Na pierwszej imprezie, uwaga, dołożyłem 400 zł – uśmiecha się Bartłomiej Nowak.
Start nie musi być trudny
Start w biznesie cateringowym nie musi być kosztowny. – Możemy wynająć kuchnię. Tak też czynię w tym momencie, bo mamy remont naszej kuchni produkcyjnej (…) Są takie kuchnie w większych, mniejszych miastach. Można też wynająć w restauracji u znajomego czy nawet food trucka. I taka umowa podnajmu już uprawnia do tego, że możemy tam przygotować jedzenie – tłumaczy Bartłomiej Nowak.
Z rozmowy Anny Smolińskiej z Bartłomiejem Nowakiem dowiesz się także:
- Czy trzeba umieć gotować, aby prowadzić firmę cateringową?
- Jak wystartować z biznesem cateringowym?
- Ile trzeba mieć pieniędzy na start?
- Czy można gotować dla klientów w domowej kuchni?
- Czy da się gotować nad basenem?
- Na jakie imprezy Polacy najczęściej zamawiają catering?
- Ile można zarobić stawiając pierwsze kroki w tym biznesie?
Jeśli chcecie poznać inne ciekawe pomysły na biznes, zapraszamy na nasz kanał na YouTubie Franchising-PL. Warto go subskrybować, aby nie przegapić żadnego odcinka.
Wyróżnione franczyzy
Żabka
Sklepy typu convenience
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Nest Bank
Placówki bankowe
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
Santander
Placówki bankowe
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
So Coffee
Kawiarnie
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Dobra decyzja
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się...
Z głową do peruk i do biznesu
Peruki przestały być niszowym gadżetem i takim także biznesem. Klienci poszukują gotowych peruk w sklepach internetowych oraz robionych w...
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...


