Array ( [article] => Array ( [pid] => 95855 [country] => pl [article_id] => 13054 [article_date] => 2024-03-03 [articletype_id] => 29 [article_title] => Ile zarobisz na kebabie? [article_intro] => – Nasz koncept franczyzowy to biznes z niską kwotą wejścia – mówi Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab. [article_www] => 1 [add] => 0 [companytype_id] => 7 [img_photo_description] => [secret] => scrtk446e7347c6c0ca8a49600927328b37c9 [fb_savedforms_id] => 0 [slug] => [learn_about] => [conclusions] => [figures_text] => [figures_number] => [active] => 1 [sector_name] => gastronomia [book_id] => [book_type] => [article_title_url] => ile-zarobisz-kebabie [article_title_striped] => Ile zarobisz na kebabie? [dir] => article [article_text_photo] =>

Czy punkt z kebabem to dobry pomysł biznes?

Kebab to wciąż jedno z najpopularniejszych wśród Polaków dań fast foodowych. I jedno z najbardziej dochodowych. Klienci lubią jego smak i fakt, że jest wygodny w serwowaniu i konsumpcji. Kebaby często działają w modelu szybkiej obsługi, co oznacza, że klienci oczekują krótkiego czasu realizacji zamówienia, a to zwiększa obrót i potencjał dochodowy biznesu.

Ale czy do otwarcia punktu z kebabem potrzebna jest franczyza? Wydaje się, że to dość prosty biznes.

Gastronomia generalnie jest branżą, która wymaga dużego nakładu czasu i pracy. Jednocześnie w tym segmencie rynku panuje bardzo duża konkurencja. Także, jeśli chodzi o kebab. Start biznesu, do tego pod nieznanym szyldem, może być bardzo trudny. A franczyza jest modelem biznesowym,w którym franczyzobiorca korzysta z know how, doświadczenia oraz wsparcia sprawdzonej i rozpoznawalnej marki. Pomagamy już na etapie wyboru lokalizacji. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i rozbudowanej sieci kontaktów jesteśmy w stanie dotrzeć np. w pobliże największych centrów handlowych, punktów usługowych czy miejsc, które cieszą się największą popularnością w danym mieście. Wybrane przez nas lokalizacje gwarantują dopływ klientów przez siedem dni w tygodniu. Do tego nasz kebab jest przygotowywany według autorskiej receptury, ze starannie dobranych składników. Dbamy też bardzo o ogólnokrajowy marketing marki. Ambasadorami AM AM Kebab są znani sportowcy: piłkarz Kamil Grosicki oraz bokserzy i zawodnicy MMA Arkadiusz Wrzosek i Jacek Gać " Siexa".

Partner promotion – discover more
Sponsored • Example Partner

Czy od kandydatów na franczyzobiorców oczekujecie doświadczenia w gastronomii?

Nie. Zapewniamy szkolenia teoretyczne i praktyczne, które przygotowują do prowadzenia biznesu. Natomiast szukamy odpowiedzialnych i przedsiębiorczych partnerów, którzy o swoim rozwoju zawodowym myślą perspektywicznie. W tej branży cenne są umiejętności przywódcze, pomocne w kierowaniu zespołem i pozytywne nastawienie do klientów. Na początku szczególnie ważne będą zaangażowanie i motywacja. Nie zamykamy się jednak na osoby, którzy franczyzę chcą traktować jako dodatkowe źródło dochodu. Po tym, jak franczyzobiorca pozna know-how tego modelu biznesowego, będzie w stanie kierować zespołem i delegować zadania tak, aby umiejętnie łączyć ze sobą różne zajęcia zarobkowe.

Na jakie wydatki trzeba się przygotować na starcie?

Nasi franczyzobiorcy korzystają z leasingu, dlatego próg wejścia we franczyzę AM AM Kebab jest niski. Na start potrzeba 10 tys. zł. A biznes zarabia później na spłatę rat. Dostarczamy franczyzobiorcy w pełni wyposażoną przyczepę gastronomiczną. To wyposażenie zostało przez nas stworzone na bazie wieloletniego doświadczenia w branży street food. Jest intuicyjne, proste w obsłudze, każdy jego element spełnia standardy HACCP. To sprzęt wielosezonowy, dostosowany do każdych warunków, można go wykorzystać i w okresie letnim, i w chłodniejsze dni. Czas od podpisania umowy do uruchomienia punktu to ok. 4-6 tygodni.

A ile można zarobić?

Dokładną kalkulację biznesu prezentujemy podczas spotkania w siedzibie naszej firmy. Mamy dane sprzedażowe z punktów franczyzowych, dzięki czemu jesteśmy w stanie przedstawić symulację kosztów i zysków dla nowego franczyzobiorcy. Możemy jednak zdradzić, że jeśli punkt franczyzowy odwiedzi sześciu klientów na godzinę, zarobki osiągać mogą poziom ok. 15 tys. zł netto miesięcznie.

Rozmawiała Monika Wojniak-Żyłowska

 

WIZYTÓWKA AM AM KEBAB

Franczyza gastronomiczna. Sieć punktów z kebabem. Jej właścicielem jest firma Dolci Sapori, która rozwija też inny koncept franczyzowy – sieć lodziarni Mniami Ice Cream.

[authors] => Array ( [0] => Array ( [author_id] => 247 [author_pid] => 1076 [author_name] => Monika Wojniak-Żyłowska [authortype_id] => 1 [author_info] => [author_position] => dziennikarz [author_email] => mwojniak@profitsystem.pl [author_profile] =>

Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego. Z dziennikarstwem związana jest od 2000 roku. Przez wiele lat pracowała w gazetach codziennych, zajmując się m.in. problematyką prawną i samorzadową. Jej publikacje można też znaleźć m.in. w Angorze i prasie turystycznej. Teraz na portalu Franchising.pl i w miesięczniku "Franchising" przybliża czytelnikom rynek franczyzy oraz próbuje inspirować młodych przedsiębiorców, szukających pomysłu na własną firmę.

Prywatnie mama Emilki i żona Piotra. Jej pasje to podróże, dobre kryminały i literatura faktu.

[display_author] => 1 [author_type] => dziennikarze [twitter_link] => https://twitter.com/mowojnia1 [linkedin_link] => https://www.linkedin.com/in/monika-wojniak-%C5%BCy%C5%82owska-667670136/ [author_photo] => Array ( [pid] => 116103 [itemserver_id] => 38128 [img_width] => 600 [img_height] => 800 [path] => 623/449/mz.jpg [mime] => image/jpeg [country_item] => pl [title] => [description] => [alt] => ) [author_name_url] => monika-wojniak-zylowska ) ) [link] => /artykul/13054/ile-zarobisz-kebabie/ [articletype] => Array ( [articletype_name] => pytanie tygodnia [articletype_superior] => 1 [permanent] => 0 [display_author] => 0 [link] => 32 [advertising] => 0 [articletype_name_url] => pytanie-tygodnia ) [images] => Array ( [first] => Array ( [0] => Array ( [pid] => 210674 [country_item] => pl [description] => [path] => 28e/6f5/michal-klusek-amam-kebab.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 440 [img_height] => 440 [itemserver_id] => 52088 ) ) [article] => Array ( [0] => Array ( [pid] => 210675 [country_item] => pl [description] => Wśród ambasadorów sieci Am Am Kebab jest m.in. Kamil Grosicki. [path] => 76c/95a/am-am-kebab-kamil-grosicki.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => Znani ambasadorowie [img_width] => 1600 [img_height] => 1067 [itemserver_id] => 52089 ) [1] => Array ( [pid] => 210675 [country_item] => pl [description] => [path] => 76c/95a/am-am-kebab-kamil-grosicki.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 1600 [img_height] => 1067 [itemserver_id] => 52089 ) [2] => Array ( [pid] => 210676 [country_item] => pl [description] => "Dokładną kalkulację biznesu prezentujemy podczas spotkania w siedzibie naszej firmy." [path] => 28e/6f5/michal-klusek-amam-kebab-1.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab: [img_width] => 800 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 52090 ) ) ) [og_image] => 76c/95a/am-am-kebab-kamil-grosicki.jpg [article_date_formated] => 03.03.2024 [article_day] => Niedziela [article_img] => Array ( [0] => Array ( [pid] => 210675 [country_item] => pl [description] => Wśród ambasadorów sieci Am Am Kebab jest m.in. Kamil Grosicki. [path] => 76c/95a/am-am-kebab-kamil-grosicki.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => Znani ambasadorowie [img_width] => 1600 [img_height] => 1067 [itemserver_id] => 52089 ) [1] => Array ( [pid] => 210675 [country_item] => pl [description] => [path] => 76c/95a/am-am-kebab-kamil-grosicki.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 1600 [img_height] => 1067 [itemserver_id] => 52089 ) [2] => Array ( [pid] => 210676 [country_item] => pl [description] => "Dokładną kalkulację biznesu prezentujemy podczas spotkania w siedzibie naszej firmy." [path] => 28e/6f5/michal-klusek-amam-kebab-1.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab: [img_width] => 800 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 52090 ) ) [article_alt] => ) [images] => Array ( [0] => Array ( [pid] => 210675 [country_item] => pl [description] => Wśród ambasadorów sieci Am Am Kebab jest m.in. Kamil Grosicki. [path] => 76c/95a/am-am-kebab-kamil-grosicki.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => Znani ambasadorowie [img_width] => 1600 [img_height] => 1067 [itemserver_id] => 52089 ) [1] => Array ( [pid] => 210675 [country_item] => pl [description] => [path] => 76c/95a/am-am-kebab-kamil-grosicki.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 1600 [img_height] => 1067 [itemserver_id] => 52089 ) [2] => Array ( [pid] => 210676 [country_item] => pl [description] => "Dokładną kalkulację biznesu prezentujemy podczas spotkania w siedzibie naszej firmy." [path] => 28e/6f5/michal-klusek-amam-kebab-1.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab: [img_width] => 800 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 52090 ) ) [imagesCount] => 3 [book] => Array ( ) [brands] => Array ( [0] => Array ( [name] => Am Am Kebab [id] => 2227 [type] => 7 [fr] => 1 [company_franchising] => 1 [minimal_investment] => [company_log] => 1 [short_description] => [name_length] => 11 [link] => /franczyza/2227/am-am-kebab/ [investmentFormatted] => [currency] => PLN [images] => Array ( [logo] => Array ( [0] => Array ( [pid] => 192096 [country_item] => pl [description] => [path] => 404/e0d/kolor_obszar_roboczy_1.png [class] => image-png [mime] => image/png [title] => [img_width] => 500 [img_height] => 353 [itemserver_id] => 47852 ) ) [article] => Array ( [0] => Array ( [pid] => 217796 [country_item] => pl [description] => [path] => 498/36a/am_am_x_kizo-10.png [class] => image-png [mime] => image/png [title] => [img_width] => 960 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 54315 ) [1] => Array ( [pid] => 220096 [country_item] => pl [description] => [path] => a7a/137/amam_promo-85.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 960 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 54865 ) [2] => Array ( [pid] => 220095 [country_item] => pl [description] => [path] => a28/598/amam_promo-60.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 960 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 54864 ) [3] => Array ( [pid] => 220094 [country_item] => pl [description] => [path] => f15/e61/amam_promo-2.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 960 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 54863 ) [4] => Array ( [pid] => 220095 [country_item] => pl [description] => [path] => a28/598/amam_promo-60.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 960 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 54864 ) [5] => Array ( [pid] => 220094 [country_item] => pl [description] => [path] => f15/e61/amam_promo-2.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 960 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 54863 ) [6] => Array ( [pid] => 220097 [country_item] => pl [description] => [path] => dc0/2b2/am_am_x_kizo-10.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 960 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 54866 ) [7] => Array ( [pid] => 220096 [country_item] => pl [description] => [path] => a7a/137/amam_promo-85.jpg [class] => image-jpeg [mime] => image/jpeg [title] => [img_width] => 960 [img_height] => 1200 [itemserver_id] => 54865 ) ) ) ) ) )

Ile zarobisz na kebabie?

Znani ambasadorowie
Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Czy punkt z kebabem to dobry pomysł biznes?

Kebab to wciąż jedno z najpopularniejszych wśród Polaków dań fast foodowych. I jedno z najbardziej dochodowych. Klienci lubią jego smak i fakt, że jest wygodny w serwowaniu i konsumpcji. Kebaby często działają w modelu szybkiej obsługi, co oznacza, że klienci oczekują krótkiego czasu realizacji zamówienia, a to zwiększa obrót i potencjał dochodowy biznesu.

Ale czy do otwarcia punktu z kebabem potrzebna jest franczyza? Wydaje się, że to dość prosty biznes.

Gastronomia generalnie jest branżą, która wymaga dużego nakładu czasu i pracy. Jednocześnie w tym segmencie rynku panuje bardzo duża konkurencja. Także, jeśli chodzi o kebab. Start biznesu, do tego pod nieznanym szyldem, może być bardzo trudny. A franczyza jest modelem biznesowym,w którym franczyzobiorca korzysta z know how, doświadczenia oraz wsparcia sprawdzonej i rozpoznawalnej marki. Pomagamy już na etapie wyboru lokalizacji. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i rozbudowanej sieci kontaktów jesteśmy w stanie dotrzeć np. w pobliże największych centrów handlowych, punktów usługowych czy miejsc, które cieszą się największą popularnością w danym mieście. Wybrane przez nas lokalizacje gwarantują dopływ klientów przez siedem dni w tygodniu. Do tego nasz kebab jest przygotowywany według autorskiej receptury, ze starannie dobranych składników. Dbamy też bardzo o ogólnokrajowy marketing marki. Ambasadorami AM AM Kebab są znani sportowcy: piłkarz Kamil Grosicki oraz bokserzy i zawodnicy MMA Arkadiusz Wrzosek i Jacek Gać " Siexa".

Partner promotion – discover more
Sponsored • Example Partner

Czy od kandydatów na franczyzobiorców oczekujecie doświadczenia w gastronomii?

Nie. Zapewniamy szkolenia teoretyczne i praktyczne, które przygotowują do prowadzenia biznesu. Natomiast szukamy odpowiedzialnych i przedsiębiorczych partnerów, którzy o swoim rozwoju zawodowym myślą perspektywicznie. W tej branży cenne są umiejętności przywódcze, pomocne w kierowaniu zespołem i pozytywne nastawienie do klientów. Na początku szczególnie ważne będą zaangażowanie i motywacja. Nie zamykamy się jednak na osoby, którzy franczyzę chcą traktować jako dodatkowe źródło dochodu. Po tym, jak franczyzobiorca pozna know-how tego modelu biznesowego, będzie w stanie kierować zespołem i delegować zadania tak, aby umiejętnie łączyć ze sobą różne zajęcia zarobkowe.

Na jakie wydatki trzeba się przygotować na starcie?

Nasi franczyzobiorcy korzystają z leasingu, dlatego próg wejścia we franczyzę AM AM Kebab jest niski. Na start potrzeba 10 tys. zł. A biznes zarabia później na spłatę rat. Dostarczamy franczyzobiorcy w pełni wyposażoną przyczepę gastronomiczną. To wyposażenie zostało przez nas stworzone na bazie wieloletniego doświadczenia w branży street food. Jest intuicyjne, proste w obsłudze, każdy jego element spełnia standardy HACCP. To sprzęt wielosezonowy, dostosowany do każdych warunków, można go wykorzystać i w okresie letnim, i w chłodniejsze dni. Czas od podpisania umowy do uruchomienia punktu to ok. 4-6 tygodni.

A ile można zarobić?

Dokładną kalkulację biznesu prezentujemy podczas spotkania w siedzibie naszej firmy. Mamy dane sprzedażowe z punktów franczyzowych, dzięki czemu jesteśmy w stanie przedstawić symulację kosztów i zysków dla nowego franczyzobiorcy. Możemy jednak zdradzić, że jeśli punkt franczyzowy odwiedzi sześciu klientów na godzinę, zarobki osiągać mogą poziom ok. 15 tys. zł netto miesięcznie.

Rozmawiała Monika Wojniak-Żyłowska

 

WIZYTÓWKA AM AM KEBAB

Franczyza gastronomiczna. Sieć punktów z kebabem. Jej właścicielem jest firma Dolci Sapori, która rozwija też inny koncept franczyzowy – sieć lodziarni Mniami Ice Cream.

  • kwota inwestycji od 10 tys.
  • możliwe zyski ok. 15 tys. zł miesięcznie przy 6 klientach na godzinę
Monika Wojniak-Żyłowska
Author
Monika Wojniak-Żyłowska
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €