Rozwój w szybkim tempie

Niewiele więcej
Young Engineers fit for a Prince
00:00
03:42

Pod szyldem New York Pizza Department działa dziś w Polsce 37 pizzerii w różnych formatach. Od ponad pół roku franczyzodawca rozwija też drugi koncept – ŻarWok, skupiony wyłącznie na dowozie, z kuchnią american chinese.

– Ostatnio otworzyliśmy NYPD w Tarnowie, Tomaszowie Mazowieckim, Gdyni i Brzesku oraz lokal ŻarWok w Wasilkowie – wylicza Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department oraz ŻarWoka. – W tym tygodniu w Płocku otwieramy połączony koncept NYPD ŻarWok, ŻarWoka w Gorzowie Wielkopolskim, a w Zbylitowskiej Górze lokal w zupełnie nowym modelu NYPD 2Go.

Format do wyboru

NYPD można otworzyć w kilku różnych formatach. Klasyczny, z salą konsumpcyjną, to koszt minimum 60 tys. zł. Opłata wstępna wynosi 12 tys. zł (zawiera projekt technologiczny i dokumentację HACPP), a miesięczna opłata franczyzowa to 1250 zł. New York Pizza Express i Express Mini to formaty nastawione wyłącznie na dowóz. Kwoty inwestycji to odpowiednio 40 i 30 tys. zł, opłaty wstępne 7,5 i 5 tys. zł, a miesięczne 1 tys. oraz 850 zł. Franczyzobiorcy, którzy już prowadzą któryś z tych formatów, mogą dołączyć do niego model NYPD by night, który umożliwia prowadzenie lokalu także nocą.

Najnowszy model to NYPD 2Go.

– To koncept stworzony pod specjalne wymagania jednego z naszych większych franczyzobiorców, który będzie miał w sumie sześć lokali – nie ukrywa Tomasz Jench. – Koncept jest okrojony tylko do kilku pizz, w rozmiarze 30 i 40 cm, które będą możliwe do kupienia tylko z odbiorem własnym. Testowo otwieramy dwie takie placówki w sklepach Intermarche w Zbylitowskiej Górze i Tarnowcu. Nasze „stoisko” będzie przy dziale z nabiałem, mięsem i pieczywem. NYPD 2Go jest idealne właśnie dla sklepów, stacji benzynowych, bawialni dla dzieci itp.

Razem taniej

Jeśli chodzi o ŻarWoka, to pierwszeństwo na zakup licencji mają franczyzobiorcy NYPD, ale docelowo będzie ona też dostępna szerzej – jeśli licencjobiorca NYPD z danego terenu nie będzie zainteresowany. Dołączenie kuchni chińskiej do pizzerii – jak zapewnia franczyzodawca – zwiększa inwestycję zaledwie o 10 tys. zł. Franczyzobiorcy, którzy zdecydują się na oba koncepty mają obniżoną o połowę opłatę za przystąpienie do sieci oraz opłatę miesięczną. Standardowo opłata wstępna wynosi 5 tys. zł, a miesięczna 1 tys. zł.

Do końca lipca powstanie jeszcze przynajmniej sześć nowych lokali, prawie wszystkie to połączone koncepty NYPD i ŻarWok. Kolejne pięć otwarć jest na ostatniej prostej w negocjacjach i poszukiwaniach lokalizacji.

 

WIZYTÓWKA NYPD I ŻARWOK

Sieć pizzerii oraz lokali z kuchnią chińską.

  • NYPD - opłata wstępna 12 tys.
  • ŻarWok – opłata wstępna 5 tys.
Author
Monika Wojniak-Żyłowska
dziennikarz

See in catalogue

Brands from the same sector

Franchise Logo

Franchise name

Sports articles

Price icon 15,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Partnership

Price icon 10,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Master licenses

Price icon 7,000 €
Franchise Logo

Franchise name

Franchise

Price icon 5,000 €