Burgery we franczyzie
Jenn’s Burger & More to nowy koncept franczyzowy, który chce powalczyć o swoje miejsce w segmencie burgerowni.
Jenn’s Burger & More to restauracja inspirowana kuchnią amerykańska, serwująca m.in. wołowe burgery, frytki, świeże lemoniady. Właścicielem marki jest Doradztwo Gastronomiczne. pl.
– Działając w branży gastronomicznej od ponad 25 lat, posiadamy dużą wiedzę w zakresie popularności i kierunków rozwoju polskiej gastronomii – mówi Marek Łepkowski, menedżer operacyjny Jenn’s Burger & More. – Burgerownie nadal cieszą się w Polsce dużym zainteresowaniem. I choć na rynku znaczącą rolę odgrywają duże międzynarodowe koncerny, to wiemy, że jest jeszcze dużo miejsca na tego typu restauracje. Zwłaszcza, że inwestycja w międzynarodowe marki to kwota sięgająca dużo ponad 1 mln zł. Nasz koncept został przygotowany w taki sposób, żeby koszty inwestycji były w zasięgu inwestorów nie posiadających dużego kapitału.
Na razie działa jedna restauracja marki, w Sochaczewie. Jenn’s Burger & More można otwierać w trzech formatach: Select Premium, Premium i Drive Thru Select Premium. W zależności od formatu, restauracje będą różniły się zakresem menu, sposobem serwowania produktów i obsługi. Mogą być zlokalizowane w centrach handlowych i centrach miast. Format Drive Thru Select Premium jest przygotowany dla lokalizacji przy stacjach paliw, dużych konceptach handlowych, na obrzeżach miast i przy trasach przelotowych. Minimalna powierzchnia dla restauracji Select Premium zaczyna się od 100 m2, dla Premium od 150 m2. Natomiast teren pod zabudowę formatu drive thru powinien mieć min. 2 tys. m2, a sam budynek na restaurację około 300 m2.
– Na życzenie franczyzobiorcy pomagamy w poszukiwaniu właściwego lokalu – zapewnia Marek Łepkowski. – W swojej bazie posiadamy również propozycje, które spełniają odpowiednie wymagania.
Koszty inwestycji zaczynają się od 200 tys. zł i są zależne od wybranego formatu. Jednorazowa opłata za przystąpienie do sieci zaczyna się od 6,5 tys. zł, a miesięczna opłata opłata franczyzowa od 990 zł. Jest też opłata w postaci procentu od obrotu, jej wysokość jest ustalana indywidualnie. W pierwszych miesiącach od otwarcia franczyzobiorcy są zwolnieni z części opłat.
– Na miasta powyżej 100 tys. mieszkańców udzielamy również licencji masterfranczyzowej – dodaje Marek Łepkowski.
ZOBACZ W KATALOGU
Wyróżnione franczyzy
Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Nest Bank
Placówki bankowe
Synevo Punkty Pobrań
Punkty pobrań badań labolatoryjnych
Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety
Żabka
Sklepy typu convenience
DDD Dobre Dla Domu
Sklepy z podłogami i drzwiami
Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA
So Coffee
Kawiarnie
Santander
Placówki bankowe
Inne koncepty z branży gastronomia
Am Am Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Bafra Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Berlin Döner Kebap
Restauracje szybkiej obsługi
Bestpresso
Automaty vendingowe do kawy i przekąsek
Beza Krówka Lody Rzemieślnicze
Lodziarnie
Bike Café
Mobilne kawiarnie rowerowe i lodziarnie
BuBu Bubble Tea
Bary z bubble tea
Burger King®
Restauracje szybkiej obsługi
Cafe Słodziak
Kawiarnie
Chinkalnia
Restauracje gruzińskie
Cochise Burger
Burgerownie
Cofix Poland
Kawiarnie
Costa Coffee
Kawiarnie
Cukrem i Solą
Bary/przyczepy z szybkim jedzeniem i kawą
Da Grasso
Pizzerie
Dobra Pączkarnia
Cukiernie
Domino’s Pizza
Pizzerie
Doskoi
Restauracje japońskie
Express Pizza American Style
Pizzerie
FABBRICA Italian Comfort Food
Restauracje włoskie
Fit Cake
Cukiernie bez cukru, glutenu, laktozy
Fruitisimo
Bary z sokami
Gruby Benek
Pizzerie
Islak Burger
Burgerownie
KawoWiniarnia
Kawiarnie-winiarnie
Koku Sushi
Restauracje sushi
Krowa Mać Burgers
Burgerownie
Kurcze Pieczone
Punkty gastronomiczne z daniami z drobiu
Le Pain Quotidien
Piekarnie-restauracje
Lody Bonano
Lodziarnie
Lviv Croissants
Piekarnie typu fast-food z croissantami
Maxipizza
Pizzerie
McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi
Migavka
Restauracje comfort food
Ministerstwo Śledzia i Wódki 2.0
Kluby z alkoholem i przekąskami
Mniami Ice Cream
Przyczepy gastronomiczne z lodami i deserami
Mokra Włoszka
Pizzerie
Mr. Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
New York Pizza Department
Pizzerie
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Restauracje-kluby eventowe
Night Burger
Burgerownie
OJOO
Kawiarnie samoobsługowe
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Mobilne cukiernie
PapaGyros
Grecki street food
Pijalnia Wódki i Piwa
Agencje płatnicze
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Kawiarnie
Pizza Hut
Pizzerie
Pizzeria Stopiątka
Pizzerie
Przybij Piątaka
Puby
Sahar Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Sayuri Sushi
Restauracje sushi
So Coffee
Kawiarnie
Stava
Dostawa posiłków i zakupów
Sulaiman Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem
Sushi Bistro
Restauracje sushi
Sushi Kushi
Restauracje sushi
Sushi Poke Go
Restauracje sushi
SushiRoll Bistro
Restauracje sushi
The Real Pizza Company
Pizzerie
The White Bear Coffee
Kawiarnie
Tibesti 2Go
Pizzerie
Tokyo Chessecake Bakery
Cukiernie
T-Pizza
Pizzerie
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Lodziarnie
United Chicken
Restauracje szybkiej obsługi
Wendy’s
Restauracje szybkiej obsługi
Willisch
Lodziarnie
ZapieCKanki
Bary z zapiekankami
ŻarWok
Restauracje chińsko-amerykańskie
Z OSTATNIEJ CHWILI
POKAŻ WSZYSTKIE
Dobra decyzja
Sabina Pruski pracowała w pizzerii Tibesti2go kiedy pojawiła się oferta objęcia lokalu we franczyzę. Skorzystała z niej.
Subskrybuj magazyn pomysłów na biznes
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się...
Z głową do peruk i do biznesu
Peruki przestały być niszowym gadżetem i takim także biznesem. Klienci poszukują gotowych peruk w sklepach internetowych oraz robionych w...
Czym zajmuje się Rada Franczyzobiorców Żabki?
Rada Franczyzobiorców Żabki ma już blisko 15-letnią tradycję. Jak układa się współpraca na linii Rada – centrala i co konkretnego z...


