Włoskie smaki

Pizza z pieca opalanego drewnem to specjalność nowej franczyzowej marki Drewno i Ogień.
Właściciele konceptu Drewno i Ogień swoją restaurację otworzyli w Olsztynie w 2016 roku. Najpierw mieściła się w nieco mniejszym lokalu, później, gdy gości przybywało, przeniosła się do większego.
– Zagląda do nas też wielu turystów. I właśnie oni pytali, czy nasza pizzę można też zjeść w innych miastach. Wtedy pomyśleliśmy, że warto byłoby otworzyć lokale franczyzowe – mówi Edyta Bakuła, współwłaścicielka Drewno i Ogień.
Sercem pizzerii jest piec opalany drewnem, w którym wypiekana jest pizza w stylu neapolitańskim.
– Tym wyróżniamy się na rynku, na którym faktycznie konkurencja wśród pizzerii jest bardzo duża. Bazujemy na oryginalnych włoskich produktach, importowanych z Włoch – podkreśla Edyta Bakuła. –Sami wytwarzamy ciasto, z włoskiej mąki.
Format do wyboru
Franczyzodawca proponuje dwa formaty lokali. Na mniejszą pizzerię potrzeba 100 m2 powierzchni (plus niewielkie pomieszczenie na drewno opałowe). To format przeznaczony dla miast liczących od 30 tys. mieszkańców. Minimalna kwota inwestycji wynosi 60 tys. zł (przy założeniu, że wyposażenie kuchni finansujemy leasingiem). Opłata licencyjna wynosi 10 tys. zł netto, miesięczna opłata franczyzowa to 6 proc. od przychodu.
Druga opcja to Drewno i Ogień Resto&Bar, przeznaczona dla większych miast, od 70 tys. mieszkańców.
– Oprócz tego, że można tu dobrze zjeść, jest również większy bar, większy wybór alkoholi, głośniejsza muzyka, możliwości spędzenia atrakcyjnego wieczoru – wyjaśnia franczyzodawczyni.
W tym przypadku lokal powinien być dwa razy większy, niż przy standardowej pizzerii. Wydatki na inwestycję to min. 150 tys. zł (przy finansowaniu sprzętu kuchennego leasingiem). Opłata wstępna wynosi 16 tys. zł netto, miesięczna franczyzowa 6 proc. od przychodu.
– Możemy pomóc w wyborze lokalizacji. A jeśli licencjobiorca przedstawi nam swoją propozycję, to przeanalizujemy ją pod kątem opłacalności – podkreśla Edyta Bakuła. – Zapewniamy projekty lokalu: technologiczny, branżowe, wystroju wnętrza. Gwarantujemy także szkolenia, w naszym lokalu własnym oraz na miejscu u franczyzobiorcy.
See in catalogue

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Master licenses
Featured franchises

4F
Stoiska depozytowe z odzieżą sportową 4F i Outhorn

Bafra Kebab
Przyczepy gastronomiczne z kebabem

Yasumi Instytut Zdrowia i Urody
Gabinety kosmetyczne, hotele i obiekty SPA

Carrefour
Sklepy convenience, minimarkety, supermarkety

Willisch
Lodziarnie

Kobieta i Rozwód
Centrum rozwodowe

Edukido
Zajęcia edukacyjne z`Lego

McDonald’s
Restauracje szybkiej obsługi

New York Pizza Department
Pizzerie

Żabka
Sklepy typu convenience

Alior Bank Partner
Placówki bankowe

Xtreme Fitness Gyms
Kluby fitness/siłownie
Brands from the same sector

Franchise name
Sports articles

Franchise name
Partnership

Franchise name
Master licenses

Franchise name
Franchise
News

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...

Eaque ipsa quae ab illo inveore veritatis et qu eaque ipsa qua...
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inven...